3 KEHANET ŞEHRİ

Apollon dedi ki; Bir kez beklediğinde her şey mahvolur, geleceğe doğru kendi önüne geçme, çünkü bunu yapmak mümkün değil.. gelecek bilinmeyen olarak kalır güzelliği büyüklüğü de ihtişamı buradadır..

Didyma//Apollon Tapınağı

Kaosun içinde kendimize zaman yaratabiliyorsak bu hayatta var olabiliyoruz hayatın diğer adı Kaos çünkü dost.. İkinci doz aşımı olduktan sonra hasta hasta (aşı beni mahvetti yerlerde süründürdü) inatla otobüs saatine 1 saat kala tam bayram tatili her yerin en kalabalık olduğu zamanda biletimi alıp Didim’e, Apollon’un izinden gitmeye karar veriyorum defalarca talana uğramış bir türlü bitirilememiş Antik Dünyanın Delphi tapınağından sonra ikinci bir kehanet merkezi olmayı başarmış olan Apollon tapınağından başlıyorum..

Didyma: kelime olarak İkizler anlamına gelmekte, ikizler denmesinin nedeni de Artemis ve Apollon kaynaklı.. Apollon her ne kadar müziği, sanatı sever müzisyen ve sanatçılara ilham kaynağı olsa da kendisinin nasihatçı tarafı daha ön planda tutulmuş Kehanetin Tanrısı ilan edilmiş.. Tapınağı ve Tapınağın koruyucusu Medusa’yı gördüğünüzde içinizde bir yerlerde birşeyler değişiyor dikkat 🙂

ApollonTapınağı//Medusa

Didim’de kaldığım 2 gün boyunca deniz ve gezmeyle geçirdiğim güzel dostlarda edindiğim kısa ama öz bir tatildi, 2.gün ise yolumu Milet Antik Kentine çeviriyorum. . Çok güzel dostluklar edindiğim yine otostopla gidebildiğim bir antik kent olarak kalbime kazınıyor Milet, **Müze kartınız varsa antik kenti ve müzeyi ücretsiz gezeceğiniz, yoksa aldığınız biletle hem müzeyi hemde antik kenti gezeceğiniz bir sistem mevcut**

Milet ismi yine mitolojik açıdan Apollon ile ilgili olduğu yazılı metinlerde karşımıza çıkmakta, Kentin girişinde Yunan-Roma tipi bir tiyatro ve Anadolu’nun en büyük hamamlarından Faustina Hamamı karşımıza çıkmakta, agorası ve müzesiyle göz dolduran bir antik kent ama gittiğim tarih biraz yanlış oldu tabii çok sıcak ve sıcaktı o yüzden antik kent yerleşimleri gezilerini Sonbahar ve İlkbahar da yapmak..

Balıkesir//Kudüs Camii

Ve yolumu Apollon’un şehri Didim’den sonra Balıkesir’e çeviriyorum buraya gidişimin tek nedeni var “Kudüs Camii”.. 2018’de Kudüs’te gittiğim Kubettüs Sahra’nın kopyasının Balıkesir Belediyesi’nce yapıldığına şahit olmak gözlerimin dolmasına yetiyor.. kesinlikle yolu düşenin ziyaret etmesi gerektiği ve yahut sırf bu camii için gitmesi gereken yer Karesi ilçesi.. şu gezide kendimle alakalı önemli kararlar aldığım biricik bir camii olmuş Kudüs Camii ziyaretçisi cemaati bol olsun diyerek yoluma devam ediyorum..

“Hiç işinize taş gibi ağır bir su gibi bir sevgi oturdu mu? Oturmamışsa Allah aşkına vazgeçin şu yazımı okumaktan dedi Paris.. Helen benim yüzüme baktı önce içimdeki sonra da yaşadığım tüm şehri yerle bir etti..” Troya efsanesini kim bilmez bu efsanevi aşkın koskoca bir milleti yok edeceği .. Bazen aşk ya mangalda kül bırakmıyor bazen de küllerinden yeniden doğuyor.. Troya Antik Kenti girişinde yer alan Troya müzesi inşasına 2013’te başlanmış, 2018’de tamamlanmış olup ziyarete açılmış, Tevfikiye köyü sınırlarında yer alan müze,Antik Kent ve Arkeopark’a Çanakkale merkezden her gün belli saatlerde otobüs kalkmakta,

Hasta olduğum için biraz keyifsiz geçen ama herşeye rağmen tekrar bu zamana sahip olabilir miyim düşüncesiyle sonuna kadar tadını çıkarmaya çalıştığım yalnızca 1 gecesi pansiyon da diğer iki gece Terminal v Mescid’te uyuduğum güzel kararlarıma şahit olan yollar, güzel dostlar..

Yollar Yollar Yollar.. şuanda ülkemiz insanlarımız diğer canlılarımız Yangın gibi ağır bir tahribata maruz kalsa da en kısa zamanda toparlanır canım Anadolu insanı, umarım doğa bizi affeder ve bağrına basar sağlık ve sıhhatle bolca ağaçlar görüp dikmek için vesile olacağımız nice yollara diyorum..

Yorum bırakın